Banner

Sunday, July 5, 2009

mari jawab tag..

Assalamualaikum..

Hehehe..lama rasanya x update blog..Bukannya xnak update tp busy memanjang ja akhir2 ni..sibuk nak urus kemasukn ke degree..hoho..alhamdulillah, isnin ni akan bermula la kehidupan aku sbg plajar BACC d UiTM d hatiku...hohoho..
hmmm..skrg masa tuk jwb tag dr saudari marjan..hehe..nak tau ke zaman aku time kecik2 dlu? boleh2..hehe..tp kena review dlm2 ni..biasa la, dah berkarat memori zaman kecik2 dlu...hoho...
25 perkara time zaman kecik2 dlu..hehe..


  1. sma spt saudari marjan, sy juga anak sulung dr 7org..(ish3..byknya)hehe
  2. dah jd kakak kpd 6 org adik waktu umur 11thun..masa tu byk adik2 yg kecik2 kat bwh sy..pening d buatnya jd kakak time tu..hehe..alhmdulillah, skrg dah x pening dah..smuanya dah besar2..
  3. mak kata waktu sy bru bljr berjalan time zaman comel2 dlu, sy pijak dada adik sepupu yg bru lahir bbrp hari..ish3...nasib baik hidup lg..hehehe..
  4. suka bermain dgn budak2 llki sblh rumah..main kejar2, main guli, layang2 dll..apa yg dorg main, sy join sekaki..
  5. 1st time dapat parut time darjah 3..time tu bru blk skolah..adik minta tolong potongkn tebu..hmmm..lain pula yg terpotong..7 jahitan kat tgn..ish3..
  6. mak kata dulu sy takut dgn rambutan..(xtau knp..)..hehe..asal tgk rambutan jer, trus mnangis..
  7. suka nangis..hehe..*skrg pun sama jg..tp pndai cover2..haha
  8. slalu x ingat nak balik rumah klau dah bermain..pernah skali kena rotan gara2 blk maghrib..(rasanya bkn sekali, tp da berkali2..hehe)
  9. suka bersaing time kat klas ngaji..nak tinggi dr yg lain..hehe..tp x juga pernah dpt no.1 sbb ada budak llki yg terer sgt dlm klas..no.2 pun kira ok la..lalala..hehe
  10. suka berangan..mcm2 tpt nak pergi..hoho
  11. suka mengira..suka dgn math..slalu dpt A dlm darjah..(subjek math je, yg lain..hmmm)hehe
  12. pernah x blk rumah gara2 takut kena marah oleh mak..lari ke rmh cousin..then mak pujuk balik rmh..(ish3, adakah patut)..hehe
  13. pernah tendang llki sbb marah..(adik sepupu yg kena pijak dlu)hehehe
  14. slalu bg sparuh dr duit blnja skolah sy dgn adik yg bru masuk tadika..sggup berlapar kat skolah, x mkn pun xpa..yg penting adik happy..hehe..
  15. budak yg pendiam d klas..org tnya 10soalan, aku jwb 1 ja..tp skrg dah pndi menjwb dah..x d soal pun aku jwb..hehe...
  16. mudah simpati dgn org..dr dlu, smpai la skrg..
  17. bljr puasa time darjah dua..time rehat, sorg2 duduk kat balkoni skolah tgk kwn2 ke kantin..siannya...hehe
  18. x suka dgn subjek english, sbb guru garang sgt..hmmm..pernah kena marah dpn kelas gara2 x tau baca..(maluunyaa..)hehehe
  19. bljr pakai tudung time darjah 4..tu pun sbb takut dgn ustazah klas ngaji nmpk klau x pkai tudung..dan pengaruh dr besfren juga..hehe..
  20. suka makan aiskrim buatan makcik sblh rumah..
  21. suka tgk tv..esp kartun..kartun faveret dlu 'Dragon Ball'..hahaha
  22. takut dgn ribut, angin kencang..huhu
  23. pernah join bebudak llki pergi kcau kebun pakcik yg garang..skali pakcik tu kluar bw rotan, kmi pun cabut lari...bila pakcik tu msuk rumah blk, kmi dtg lg bt kcau..x serik2..skali kena padan muka..hahahaha..
  24. slalu byk idea dlm otak..mcm2 nak buat n main..
  25. pernah bt mak marah sangat2..smpi mak baling botol minyak angin kena kpla sy dan benjol..hehehe..(maaf bunda..hehe) nakalnya saya ..hmmm..
Hmmm..smpi tu je la yg dpt recall..hehe..xla mnarik sgt pun khdupn sy sbg seorg budak..hehe..biasa2 jer..(^__^)V

5 komen:

Brilliant Marjan July 5, 2009 at 7:30 PM  

tnx sudi jawap tag sy...gud luck tuk sem baru ni..amik acc ae?

best zaman kanak2 ni...hehehe

fatimah July 5, 2009 at 9:03 PM  

sama2..hehe..mmg best..
ya, amik acc..(^__^)

Blog Piala Kemenangan July 12, 2009 at 10:49 PM  

salam kenal....lebih rajin lagi update blog ya....hehe tar aq sering-sering mampir kesini deh

Nur Azila Yahaya August 1, 2009 at 9:00 PM  

assalamualaikum..
lama tak berkunjung ke blog ni..

minat math jg!

Putra Al-Maliki December 13, 2009 at 12:08 AM  

banyak saya dapat tau tentang awak masa2 kecik2.. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

...^sPaCe aRouNd My SiGhT^... Designed by Ipietoon © 2008

Back to TOP